Κέντρο Συμβουλευτικής & Ψυχοθεραπείας
Τηλ. Επικοινωνίας: 210 57 47 785  / Χάρτης

Ηατομική ψυχοθεραπεία μπορεί να προσφέρει ένα ασφαλές πλαίσιο και μια σχέση εμπιστοσύνης προκειμένω να μιλήσει κάποιος για τις δυσκολίες του, για επώδυνα γεγονότα ή για καταστάσεις που τον μπερδεύουν. Ο ρόλος του ψυχολόγου-ψυχοθεραπευτή είναι να ενδυναμώσει το άτομο ώστε να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες του αποτελεσματικά για να ζει τη ζωή του αρμονικά με τον εαυτό του και τους γύρω του, απαλλαγμένος από δυσλειτουργικές επιβαρύνσεις του παρελθόντος.


Πότε πρέπει να αποφασίσω να ζητήσω ψυχοθεραπευτική βοήθεια για τις δυσκολίες μου;

Στην καθημερινότητα όλοι μας αισθανόμαστε ποικίλα συναισθήματα, ευχάριστα ή δυσάρεστα. Όταν τα δυσάρεστα συναισθήματα όπως άγχος, απογοήτευση, φόβος, θλίψη, θυμός, ενοχή μας κυριεύσουν και επιμείνουν για αρκετό χρονικό διάστημα μειώνοντας τη λειτουργικότητά μας σε προσωπικό, επαγγελματικό και κοινωνικό επίπεδο τότε χρειάζεται η βοήθεια του ειδικού. Αυτές τις στιγμές η βοήθεια από φίλους ή συγγενείς μπορεί να μην αρκεί, διότι στους ίδιους εμπλέκονται προσωπικά ζητήματα και βιώματα που κάθε άλλο παρά βοηθούν στην επίλυση προβλημάτων.


Τι σημαίνει γνωσιακή-συμπεριφοριστική ψυχοθεραπεία ενηλίκων;

Στη γνωσιακή-συμπεριφοριστική ψυχοθεραπεία ενηλίκων πραγματοποιείται αρχικά ψυχοδιαγνωστική αξιολόγηση και διερεύνηση του θεραπευτικού αιτήματος. Από την πλευρά του ψυχοθεραπευτή εξηγείται το πλαίσιο, η θεραπευτική διαδικασία και διευκρινίζονται πρακτικά ζητήματα. Οι ψυχοθεραπευτικές συνεδρίες πραγματοποιούνται κατά κανόνα σε εβδομαδιαία βάση και έχουν διάρκεια 50 λεπτά. Είναι δομημένες, σχετικά βραχύχρονες, σταθερά προσανατολισμένες στους θεραπευτικούς στόχους, προϋποθέτουν τη συνεργασία θεραπευτή και θεραπευόμενου και βασίζονται στην εδραίωση μιας καλής θεραπευτικής σχέσης. Εάν κριθεί απαραίτητο, μπορεί να γίνει συνδυασμός φαρμακευτικής αγωγής και ψυχοθεραπείας.


Πως μπορούμε να σας βοηθήσουμε;

Στο «Μαζί Μπορώ» προσφέρουμε θεραπεία ενηλίκων σε προβλήματα που αφορούν:

  • Διαταραχές διάθεσης (π.χ. κατάθλιψη, μεταβολές της διάθεσης)
  • Αγχώδεις διαταραχές (κρίσεις πανικού, γενικευμένη αγχώδης διαταραχή, μετατραυματική διαταραχή άγχους, άγχος για θέματα υγείας, ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, διαταραχή πανικού, φοβίες, έμμονες ιδέες, κοινωνική φοβία, αγοραφοβία κ.α.)
  • Διαταραχές διατροφής (νευρική βουλιμία, νευρική ανορεξία, συναισθηματική υπερφαγία, παχυσαρκία).
  • Δυσκολίες με την οικογένεια (θέματα αυτονόμησης, δυσκολίες επικοινωνίας, ενδοοικογενειακές συγκρούσεις)
  • Διαπροσωπικά προβλήματα (επιλογή ακατάλληλων συντρόφων, συγκρούσεις με αγαπημένα πρόσωπα, δυσκολία στο να εμπιστευτείς τους άλλους, αίσθημα ανικανοποίητου, αίσθημα αναξιότητας για αγάπη και αποδοχή, εκρήξεις θυμού-επιθετικότητα κ.α.)
  • Ακαδημαϊκά προβλήματα (αναβλητικότητα- διακοπή σπουδών, άγχος εξετάσεων, δυσκολίες μελέτης, δυσκολίες προσαρμογής)
  • Δυσκολίες στο εργασιακό περιβάλλον (εργασιακό άγχος, έλλειψη ενδιαφέροντος, αδυναμία επίλυσης προβλημάτων κ.α.)
  • Ψυχοσωματικά (κεφαλαλγίες, ημικρανίες κ.α.)
  • Τραυματικά γεγονότα (θάνατος-απώλεια, παρενόχληση -κακοποίηση, ατυχήματα)
  • Υπαρξιακή αγωνία που σχετίζεται με κρίσιμες στιγμές της ζωής (απώλεια εργασίας, κατάθλιψη μετά τον τοκετό στην εμμηνόπαυση κτλ)
Συνεδρίες μέσω skype

Στις περιπτώσεις όπου υπάρχει δυσκολία να έρθει κανείς στο χώρο μας, ενώ είναι σε θεραπεία, χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο πραγματοποιώντας συνεδρίες μέσω skype. Για παράδειγμα, εάν κανείς άλλαξε τόπο διαμονής, αντιμετωπίζει κινητικές δυσκολίες ή έχει πολύ περιορισμένο χρόνο, μπορούμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας με αυτό τον τρόπο.

Username: eleni.nikolaou1702

Νικολάου Ελένη

Ψυχολόγος με εκπαίδευση στη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία.
Είναι επιστημονική υπεύθυνη του Κέντρου Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας «Μαζί Μπορώ».

Κέντρο «Μαζί Μπορώ»

Συμβουλευτικής & Ψυχοθεραπείας

Δωδεκανήσου 104,
Περιστέρι, 12 134, Αθήνα
(πλησίον στάσης Μετρό Ανθούπολης)


210 57 47 785

693 60 600 67Newsletter

Κάντε εγγραφή συμπληρώνοντας το e-mail σας, για να λαβαίνετε νέα του Κέντρου μας:

Μιλήστε Μας, Σας Ακούμε

Όνομα:

E-mail:

Μήνυμα: