Κέντρο Συμβουλευτικής & Ψυχοθεραπείας
Τηλ. Επικοινωνίας: 210 57 47 785  / Χάρτης

Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε η επιτυχής επαγγελματική επιλογή αποτελεί ζητούμενο. Σύγχρονες έρευνες αποδεικνύουν πόσο σημαντικό είναι να συμβαδίζει το επάγγελμα που θα ακολουθήσουμε με τον τύπο της προσωπικότητάς μας για να μπορέσουμε να διακριθούμε επαγγελματικά.


Τι είναι το ARISTON TEST επαγγελματικού προσανατολισμού;

Το ΆΡΙΣΤΟΝ τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού είναι ένα πρωτοποριακό έμπειρο σύστημα Επαγγελματικού Προσανατολισμού, που διερευνά την προσωπικότητα, τις κλίσεις, τις ικανότητες, τις δεξιότητες και τα ενδιαφέροντα του ατόμου και στη συνέχεια εντοπίζει τα επαγγέλματα που του ταιριάζουν καθώς και τα αντίστοιχα τμήματα του Ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος (ΑΕΙ, ΤΕΙ).Ο εξεταζόμενος λαμβάνοντας υπόψη του τα αποτελέσματα του Άριστον Τεστ, έχει τη δυνατότητα να επιλέξει τις σπουδές του και στη συνέχεια το επάγγελμά του, ώστε να διασφαλίσει μια επιτυχημένη επαγγελματική καριέρα.

Με τη βοήθεια του Άριστον Τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού οι μαθητές παίρνουν απαντήσεις σε σχέση με τα παρακάτω ερωτήματα:

  • Ποιος τύπος λυκείου μου ταιριάζει καλύτερα;
  • Ποια επαγγέλματα μου ταιριάζουν και γιατί;
  • Ποιες σχολές με οδηγούν στα επαγγέλματα που μου ταιριάζουν;
  • Ποια κατεύθυνση και ποια πεδία να επιλέξω;
  • Πώς θα συμπληρώσω αποτελεσματικά το μηχανογραφικό μου δελτίο;

Σε ποιους απευθύνεται;

Απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου, Λυκείου αλλά και σε σπουδαστές που επιζητούν εξειδίκευση σε μεταπτυχιακό επίπεδο, καθώς επίσης και σε εργαζόμενους που επιθυμούν να γνωρίσουν τις πραγματικές τους ικανότητες, κλίσεις και εναλλακτικά επαγγέλματα που τους ταιριάζουν. Ιδιαίτερα για τους μαθητές της Γ' Λυκείου τα αποτελέσματα του τεστ χρησιμοποιούνται ως δεδομένα στη συμπλήρωση του μηχανογραφικού τους δελτίου μέσω του ειδικού λογισμικού ΔΙΑΚΡΙΣΙΣ ΣΠΟΥΔΩΝ που έχει δημιουργηθεί για το σκοπό αυτό.


Ποια στάδια περιλαμβάνει το πρόγραμμα επαγγελματικού προσανατολισμού;

  • Στην πρώτη συνάντηση πραγματοποιείται μια προσωπική συνέντευξη με τον ενδιαφερόμενο. Στη συνέχεια χορηγείται το ΆΡΙΣΤΟΝ τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού, μέσω Η/Υ.
  • Στη δεύτερη συνάντηση πραγματοποιείται η παρουσίαση των αποτελεσμάτων του ΆΡΙΣΤΟΝ τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Μέσω μιας αναλυτικής έκθεσης, περίπου 60 σελίδων, ο ενδιαφερόμενος έχει την ανάλυση της εργασιακής του προσωπικότητας και το συσχετισμό αυτής με τα χαρακτηριστικά του κάθε επαγγέλματος. Στη συνέχεια βάσει των παραπάνω δεδομένων πραγματοποιείται συμβουλευτική επαγγελματικού προσανατολισμού.
  • Στην τρίτη συνάντηση, για τους μαθητές της Γ’Λυκείου, με βάσει τα αποτελέσματα του ΆΡΙΣΤΟΝ τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού και με τη βοήθεια του λογισμικού του ΔΙΑΚΡΙΣΙΣ ΣΠΟΥΔΩΝ πραγματοποιείται η συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου.

Νικολάου Ελένη

Ψυχολόγος με εκπαίδευση στη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία.
Είναι επιστημονική υπεύθυνη του Κέντρου Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας «Μαζί Μπορώ».

Κέντρο «Μαζί Μπορώ»

Συμβουλευτικής & Ψυχοθεραπείας

Δωδεκανήσου 104,
Περιστέρι, 12 134, Αθήνα
(πλησίον στάσης Μετρό Ανθούπολης)


210 57 47 785

693 60 600 67Newsletter

Κάντε εγγραφή συμπληρώνοντας το e-mail σας, για να λαβαίνετε νέα του Κέντρου μας:

Μιλήστε Μας, Σας Ακούμε

Όνομα:

E-mail:

Μήνυμα: