Κέντρο Συμβουλευτικής & Ψυχοθεραπείας
Τηλ. Επικοινωνίας: 210 57 47 785  / Χάρτης

ΗΑναμφισβήτητο γεγονός αποτελεί το ότι οι ασταμάτητες πιέσεις που δέχεται ο έφηβος στη πορεία της ενηλικίωσης του μέσα από την απαιτητική καθημερινότητα και την ανασφάλεια για το μέλλον, δημιουργεί δυσκολίες στην προσαρμογή του. Όλο και περισσότεροι είναι οι ευαισθητοποιημένοι γονείς που συνειδητοποιούν την αναγκαιότητα της συμβουλευτικής υποστήριξης των εφήβων, προκειμένω να αποφύγουν πιθανά σοβαρά προβλήματα στο μέλλον, μεταξύ των οποίων κατάθλιψη, παραβατικότητα, διατροφικές διαταραχές, προβλήματα φοίτησης, αυτοκτονικότητα, εξαρτήσεις, κ.α.


ΑΤΟΜΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΦΗΒΩΝ

Η συμβουλευτική εφήβων αφορά τη διαδικασία εκείνη κατά την οποία ο έφηβος μπορεί να συζητήσει με τον ψυχολόγο ένα συγκεκριμένο πρόβλημα που τον απασχολεί, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπάρχει σοβαρή ψυχολογική δυσκολία. Η συμβουλευτική μπορεί να πραγματοποιηθεί συνολικά σε μικρό αριθμό συνεδριών και διέπεται από το θεραπευτικό απόρρητο. Στόχο έχει την ενημέρωση, την καθοδήγηση και υποστήριξη των εφήβων στα θέματα που τους απασχολούν.


ΟΜΑΔΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΦΗΒΩΝ

Η ένταξη των εφήβων σε μια συμβουλευτική ομάδα συνομηλίκων, ουσιαστικά αποτελεί προστατευτικό παράγοντα έναντι της εκδήλωσης ψυχοπαθολογίας και βοηθάει τον έφηβο κυρίως στο να εκφράσει τα συναισθήματά του, να αναγνωρίσει τα δυνατά και αδύνατα στοιχεία της προσωπικότητάς του προάγοντας την αυτογνωσία του, να αναπτύξει κατάλληλες δεξιότητες επικοινωνίας και να συνειδητοποιήσει ότι σε αυτή τη φάση της ζωής τους οι συνομήλικοι του έχουν περίπου τις ίδιες αγωνίες.

Μερικά από τα θέματα που διαπραγματεύονται οι έφηβοι μέσα στην ομάδα είναι οι διαφιλικές σχέσεις, οι φιλίες, η αυτοεκτίμηση, η διαμόρφωση της ταυτότητας, η σεξουαλικότητα, η διαχείριση θυμού, οι δεξιότητες επικοινωνίας, οι αξίες, ο επαγγελματικός προσανατολισμός κ.α.

Διάρκεια: Η ομάδα λειτουργεί βάσει ενός κύκλου 16 προκαθορισμένων συναντήσεων με διάρκεια 1,5 ώρα και συχνότητα δυο φορές το μήνα με κόστος 20 ευρώ ανά συνεδρία.

Αριθμός εφήβων: 6 έως 8.

Έναρξη: Οκτώβριος, Ιανουάριος και Μάρτιος.


Για δηλώσεις συμμετοχής στην ομάδα Συμβουλευτικής Εφήβων μπορείτε να:

Επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 210 5747785 ή να στείλετε e-mail στο info@mazimporo.gr αναφέροντας την επιθυμία συμμετοχής στο πρόγραμμα, δίνοντας τα στοιχεία σας για να μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας. Πριν την έναρξη της ομάδας, πραγματοποιείται μια ενημερωτική συνάντηση των γονέων για τη θεματολογία της ομάδας καθώς και μια ατομική συνάντηση με τον ενδιαφερόμενο έφηβο .

Νικολάου Ελένη

Ψυχολόγος με εκπαίδευση στη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία.
Είναι επιστημονική υπεύθυνη του Κέντρου Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας «Μαζί Μπορώ».

Κέντρο «Μαζί Μπορώ»

Συμβουλευτικής & Ψυχοθεραπείας

Δωδεκανήσου 104,
Περιστέρι, 12 134, Αθήνα
(πλησίον στάσης Μετρό Ανθούπολης)


210 57 47 785

693 60 600 67Newsletter

Κάντε εγγραφή συμπληρώνοντας το e-mail σας, για να λαβαίνετε νέα του Κέντρου μας:

Μιλήστε Μας, Σας Ακούμε

Όνομα:

E-mail:

Μήνυμα: